Total de visualizações de página

sexta-feira, 1 de julho de 2011

Waslijn Project van Van Gogh!


Waslijn Project van Van Gogh

Project EJA:

Dit project heeft tot doel de studenten van de jongeren- en volwassenen school Salesiano, te Espirito Santo Brazilië, te doen “ontwaken”. Door hun interesse op te wekken voor het leven van een kunstenaar en zijn werk, met de nadruk op kennis, waardering en bespreking van de kunstgeschiedenis. Door de artistieke productie, wordt de student gestimuleerd om zijn vaardigheden te ontwikkelen en zijn waarde als productief en creatieve persoon te ontdekken.

Opgestart: De sociale Project EJA - jongeren en volwassenen is gestart op 29 maart 2006

Klas: 47 studenten, mannen en vrouwen

Leeftijdsgroep: 17-66 jaar.

Tijdgebonden: De cursus duurt twee jaar en 1.388 lesuren.

Missie:

Het project EJA is geïnspireerd op de principes van vrijheid en de idealen van menselijke saamhorigheid.

Het biedt een volledig schoolpakket aan als voorbereiding op de arbeidsmarkt aan diegenen, die niet in staat waren om hun opleiding af te maken, op een bepaald moment in hun leven, als gevolg van familie omstandigheden of financiële problemen. Gedurende deze jaren dat het EJA project loopt hebben 300 studenten een diploma gekregen op middelbare school niveau. Momenteel zijn er twee klassen die in november 2011 voor hun examen gaan.

Het doel:

Het doel is dat de studenten kennis maken met de kunstwereld, het ontwikkelen van hun creativiteit door te experimenteren met materialen en technieken die gebruikt worden in de productie van kunst.

Gebruiken materialen:

Gebruikte middelen: canvas, acrylverf en tijdschriften.

Resultaat

In totaal zijn er 70 acryl schilderijen op doek gemaakt, wat de studenten een nieuw inzicht heeft gegeven op de werken van Van Gogh. Dit werk stukken zijn van het formaat 85 cm bij 60 cm. Ook zijn er 35 mozaïeken gemaakt, van tijdschriften, op het formaat van 90 cm bij 65 cm.

Nenhum comentário:

Postar um comentário